Londonban, a Finsbury Park szívében nyílt meg a Yum Bug, az első teljesen rovaralapú étterem, amely különleges fogásaival és energikus hangulatával csábítja a látogatókat.
A rovarokra specializálódott étterem mögött Leo Taylor és Aaron Thomas áll, akik 2018-ban pop-up étteremként indították a Yum Bugot, hogy bemutassák a rovarok mint fenntartható és egészséges fehérjeforrások lehetőségeit – írja az Euronews.
A rovarok tenyésztése lényegesen kisebb környezeti lábnyomot hagy, mint a hagyományos állattenyésztés, miközben akár 50%-kal több fehérjét biztosít a marhahúshoz képest. A vertikális konténerekben történő tenyésztés, a növényi melléktermékek fehérjévé alakítása és az alacsony metánkibocsátás mind hozzájárulnak a rovarok környezetbarát tulajdonságaihoz.
A mindössze 20 férőhelyes Yum Bug letisztult, visszafogott stílusával és különleges menüjével igyekszik leküzdeni az előítéleteket. A fogások között találunk egészben sült tücsköt Bombay mixszel, darált rovarokat zöldségsalátában és porított tücsköt karamellás baklavában. Az étterem számára fontos, hogy a vendégek időt és teret kapjanak, hogy feldolgozzák az élményt és megszokják a rovaralapú ételek különleges világát.
Az Euronews újságírója kipróbálta az étlapon található legextrémebb fogásokat, és bár az első találkozás megdöbbentette, végül csak az ízek maradtak meg az élményből.
Gasztró rovatunkban még több érdekes cikket találsz, vagy ismerd meg, hogyan készül a szúnyogburger!
Kiemelt kép: illusztráció – Canva