A szúnyogoktól nem csak agyvérzést lehet kapni, de némi kreativitással bizony ehetővé is tehetjük őket. A Street Kitchen cikke szerint a kelet-afrikai Viktória-tó környékén annyi az árvaszúnyog, hogy hamburger húst sütnek belőlük. Bizony, szúnyogokból készül a szúnyogburger húspogácsája.
A szúnyogokat egyszerű összegyűjteni, annyi van belőlük, majd összepréselik, megformázzák és kisütik. A végeredmény egy igazi fehérjebomba, hiszen a rovarokban rengeteg tápanyag található – írja a Street Kitchen.
A nyugati világban még nem annyira elterjedt a rovarok fogyasztása, de friss szabályozások szerint nemsokára eljöhet ennek is az ideje.
A szúnyogburger ízéről így nyilatkozott valaki, aki kóstolta: teljesen semleges, szinte íztelen volt a szúnyogpogácsa.
Nézd meg az alábbi videón, hogyan készül ez a „finomság”:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
(Via)